5 tips om efficiënter te werken

Een powernap doen, een fijn boek lezen, je favoriete sport beoefenen of een gezellig avondje samen met je familie. Wie wil dat nou niet?

Wanneer we efficiënter werken hebben we meer tijd over voor leuke dingen. En laat balans nou het key-word zijn om goed te kunnen functioneren.

Wil jij ook graag meer tijd overhouden voor dingen die je leuk vind en waar je energie van krijgt? Deze 5 praktische tips kun je meteen in de praktijk brengen.

Niet uitstellen

Heb je geen zin in die ene taak? Doe deze dan als eerste. Op die manier blijft de taak niet ‘zeuren in je achterhoofd’ en kan je je daarna volledig storten op de andere taken die je voor vandaag hebt ingepland.

Ook zal je merken dat je een fijn gevoel krijgt als je die ene vervelende taak hebt afgerond waardoor je meer energie krijgt om verder te gaan met je andere werkzaamheden.

Gebruik een timer

Je bent begonnen met je e-mailbox te checken en voor je het weet is het al lunchtijd. Zo ben je alweer een halve dag kwijt aan bijzaken die niet rechtstreeks inkomen genereren voor je bedrijf.

Om niet weg te dwalen in een taak kan je een timer gebruiken. Plan een uur in om je belangrijkste e-mails te beantwoorden, e-mails te archiveren en in de juiste mappen te zetten en ga daarna verder met een andere taak. Hierdoor blijf je baas over jouw tijd en jouw planning.

Geef toe aan die baaldag

We zijn allemaal mensen en geen machines. Soms heb je er een dag tussen zitten waarbij alles tegenzit, je je niet goed kan concentreren en je niet weet waar je moet beginnen. Accepteer dat vandaag niet je beste dag is en wees lief voor jezelf.

Neem even tijd voor een kop koffie of thee om je gedachten en gevoelens op de rit te krijgen en wandel een blokje om. Je zult zien dat je je daarna een stuk beter voelt. Werk de rest van de dag alleen aan de taken die belangrijk en urgent zijn en schuif andere taken door naar de volgende dag.

Beloon jezelf

Het werkt heel motiverend om jezelf een doel te stellen en hieraan een beloning te koppelen. Zo heb je iets om naar uit te kijken. Ook geeft dit je weer meer energie en focus waardoor je sneller met je taak klaar bent.

Besteed taken uit

In ons enthousiasme kunnen we snel  “ja” zeggen tegen een project terwijl we er eigenlijk geen tijd voor hebben. Je begint aan een taak maar je hele agenda zit al vol en je merkt dat je tot laat in de avond bezig bent met je werk. Dit is het moment dat je beseft dat je wellicht teveel werk op je hebt genomen.

Blijf niet aanmodderen. ( Dit werkt namelijk averechts waardoor je prestaties eronder gaan lijden, je je meer en meer gestrest voelt en je hierdoor minder productief bent. ) Maar erken dat je teveel werk hebt liggen en kijk of je deze taken kan uitbesteden.

Een virtual assistant kan dan veel voor je betekenen omdat je volledig onder controle hebt welke taken je wilt uitbesteden en voor hoeveel uur je iemand wilt inhuren. Zo zorg je voor een agenda die aansluit bij je persoonlijke leven en heb je meer tijd over voor die powernap, dat goed boek of je favoriete sport.

Wil je meer informatie over de diensten van een virtual assisant? Neem contact met mij op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *