5 tips voor het inhuren van een virtual assistant

Wil je een VA inhuren voor je bedrijf? Zorg ervoor dat je de onderstaande zaken alvast duidelijk hebt voor jezelf.

De werkzaamheden.

Bepaal van tevoren de werkzaamheden. Welke werkzaamheden stel jij het vaakst uit? Dit zijn de werkzaamheden die jou de meeste energie kosten. Als je deze werkzaamheden uitbesteed dan heb je zelf meer tijd en energie over om je met andere zaken binnen jouw bedrijf bezig te houden.

Budget

Bepaal van tevoren je budget. Hoeveel geld kan en wil je besteden aan een virtual assistant?

Het aantal uren

En ook erg belangrijk. Bepaal van tevoren het aantal uren. Een virtual assistant werkt meestal met abonnementen. Dit is een vast pakket aan uren dat je binnen een maand gebruikt. Ook kan je losse uren afnemen. Bijvoorbeeld als je een tijdelijk project hebt waarbij de uren niet vast staan.

Type VA

Bepaal van tevoren het type virtual assistant waar je mee wilt werken. Wat zoek jij in een virtual assistant? Iemand die heel precies is? Die snel werkt? Iemand die overzicht kan maken in jouw chaos of iemand die strikt jouw opdrachten opvolgt? Zoek je een volger of een leider? Iemand die meedenkt of iemand die jou ook kan adviseren? Bedenk dus van tevoren wat je zoekt. Zo kan je sneller een goede match vinden.

Lange termijn of korte opdracht

Zoek je daarnaast een dedicated virtual assistant waar je op kan bouwen en voor een lange termijn een samenwerking mee kan aangaan? Dit werkt heel goed als je zelf niet georganiseerd bent en iemand nodig hebt die je veel werk uit handen neemt en structuur aanbrengt binnen jouw bedrijf.

Het kan ook zijn dat je liever een virtual assistant on-demand hebt. Bijvoorbeeld als je grote projecten hebt met specifieke werkzaamheden waarbij je voor een bepaalde taak een virtual assistant nodig hebt.

Zoals je ziet gaat er veel onderzoek aan vooraf voordat je op zoek kan gaan naar jouw virtual assistant. Hoe meer zaken je van tevoren duidelijk hebt. Hoe makkelijker het proces erna gaat.

Een ding is zeker. Op het moment dat jij de juiste match hebt gevonden zal je meer rust en balans krijgen binnen jouw bedrijf en dat is al het voorwerk meer dan waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *