6 tips voor meer balans

Balans. Je hebt hem vast al vaak voorbij zien komen.

Balans is erg belangrijk. Niet alleen voor nu maar ook om je werkzaamheden voor een langere tijd goed vol te houden met de juiste energie. 

Maar hoe houd je de balans? Hieronder lees je 6 tips voor een beter balans. 

Wees geen nieuwsjunk. Het nieuws bestaat uit heel veel negativiteit. Zonder dat je het weet slurpt dit veel energie van je. Wil je op de hoogte blijven van het nieuws? Beperk het dan tot een keer per dag.  

Heb je een zakelijke afspraak? Maak voor jezelf van tevoren duidelijk wat je wilt bereiken.  Hierdoor ga je met een bepaalde focus het gesprek in.

Ook een hele goede tip : kijk zo nu en dan eens om je heen. Heb wat meer oog voor het landschap, of voor de mensen die je ontmoet. Door meer aandacht te geven aan je omgeving leef je meer in het hier en nu.  

Wees niet bang om een keer niets te doen.

Vaak hebben we het idee dat we altijd druk moeten zijn. Dit zorgt ervoor dat we stress gaan ervaren en hierdoor voelen we ons onrustig. 

Een moment even niks doen is juist erg belangrijk om tot jezelf te komen en van daaruit kan je weer met meer energie aan je dag of week beginnen. 

Ga daarnaast als het mogelijk is, dicht bij je werk wonen. Dan houd je meer tijd over om aan je gezin of hobby te besteden.

Kan je veel thuiswerken? Zorg voor een goede werkplek waar je fijn kunt werken en waar je niet veel afleiding hebt. 

Geniet daarnaast regelmatig van alles wat je hebt bereikt in het leven. Vier de grote en kleine successen.  

En het belangrijkste. Maak je niet druk om dingen in het leven waar je geen invloed op hebt. Dit kost vaak veel energie, maar levert geen nieuwe energie op. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *