3 tips voor een opgeruimde thuiswerkplek

3 Tips voor een opgeruimde thuiswerkplek

Werk jij thuis maar liggen je werkspullen overal en nergens? Moet je telkens weer spullen zoeken voordat je echt aan de slag kan?

Dan is het tijd om je thuiswerkplek op te ruimen.

Tip 1: Minimaliseer je schrijfwaren

Organiseer je pennen, potloden en stiften netjes in een lade of in een bakje zodat je al je pennen bij elkaar hebt en er altijd een bij de hand hebt als je er een nodig bent.

Tip 2 : Scan je documenten

Tegenwoordig kan je alles uploaden in je drive. Zorg ervoor dat je minimaal een keer in de week je documenten scant zodat je deze niet in de papierversie hoeft te bewaren. Dit scheelt enorm qua ruimte en overzicht. In je drive kan je verschillende mappen aanmaken zodat je deze papieren makkelijk kan terug vinden.

Tip 3: Zorg ervoor dat je bureaublad te allen tijde overzichtelijk is

Ruim alles wat je net hebt gebruikt op en ruim ook na je werkdag alle spullen weer op. Dit zorgt ervoor dat je de volgende dag weer met een leeg bureau en een leeg hoofd kan beginnen.

Wil je een mooi en rustig ogend  bureaublad? Dan raad ik je deze anti-slip mat aan. Heerlijk in gebruik en het zorgt ervoor dat je thuiskantoor gelijk een andere uitstraling heeft!

6 tips voor meer balans

Balans. Je hebt hem vast al vaak voorbij zien komen.

Balans is erg belangrijk. Niet alleen voor nu maar ook om je werkzaamheden voor een langere tijd goed vol te houden met de juiste energie. 

Maar hoe houd je de balans? Hieronder lees je 6 tips voor een beter balans. 

Wees geen nieuwsjunk. Het nieuws bestaat uit heel veel negativiteit. Zonder dat je het weet slurpt dit veel energie van je. Wil je op de hoogte blijven van het nieuws? Beperk het dan tot een keer per dag.  

Heb je een zakelijke afspraak? Maak voor jezelf van tevoren duidelijk wat je wilt bereiken.  Hierdoor ga je met een bepaalde focus het gesprek in.

Ook een hele goede tip : kijk zo nu en dan eens om je heen. Heb wat meer oog voor het landschap, of voor de mensen die je ontmoet. Door meer aandacht te geven aan je omgeving leef je meer in het hier en nu.  

Wees niet bang om een keer niets te doen.

Vaak hebben we het idee dat we altijd druk moeten zijn. Dit zorgt ervoor dat we stress gaan ervaren en hierdoor voelen we ons onrustig. 

Een moment even niks doen is juist erg belangrijk om tot jezelf te komen en van daaruit kan je weer met meer energie aan je dag of week beginnen. 

Ga daarnaast als het mogelijk is, dicht bij je werk wonen. Dan houd je meer tijd over om aan je gezin of hobby te besteden.

Kan je veel thuiswerken? Zorg voor een goede werkplek waar je fijn kunt werken en waar je niet veel afleiding hebt. 

Geniet daarnaast regelmatig van alles wat je hebt bereikt in het leven. Vier de grote en kleine successen.  

En het belangrijkste. Maak je niet druk om dingen in het leven waar je geen invloed op hebt. Dit kost vaak veel energie, maar levert geen nieuwe energie op. 

Interim medisch secretaresse

Sinds twee maanden werk ik als interim medisch secretaresse bij het COVID-Huis van Meriant. 

Het COVID-huis is op 24 maart 2020 geopend door Meriant. Patiënten die niet (meer) in het ziekenhuis hoeven te liggen maar te ziek zijn om naar huis te gaan worden tijdelijk opgenomen in het COVID-Huis. In eerste instantie regelden de artsen alles samen met de zorg coördinatoren en de mensen in de zorg.  

Door de toenemende drukte van de tweede golf is besloten dat er toch administratieve ondersteuning nodig was om op die manier de artsen wat meer de ontlasten.  

Daar kwam ik dus goed van te pas!  

Als zzp’er met medische achtergrondkennis kon ik mijn expertise mooi inzetten in dit speciale project. (Ja, voor mij was het ook zeker even spannend. Ik wist ook niet precies wat ik kon verwachten van een COVID-huis.)  

Maar al die gezonde spanning was nergens voor nodig. Op het moment dat ik binnen stapte voelde het als een warm bad. Ik merkte dat er veel saamhorigheid was en het team staat er ook als een team. De verzorging, verpleging en de artsen doen samen hun uiterste best om alles zo goed mogelijk voor de patiënt te regelen. Met een top manager als Eileen kan dat ook niet anders. Er is veel ruimte voor feedback, en er wordt tijd genomen om werkstromen te analyseren en op elkaar af te stemmen. (Echt een pluspunt want we werken toch met crisissituaties.)  

Er werken veel verschillende artsen op het COVID-Huis. Ik merkte al snel dat een vast en duidelijk ondersteuningspunt voor de artsen heel fijn zou zijn. Ik heb een aantal werkstromen opgezet om de opnames en de ontslagen zo gestroomlijnd mogelijk te laten verlopen. 

Nu na een aantal weken merk ik dat alles goed verloopt. De artsen hebben hun administratieve taken gedelegeerd en ik merk dat er nu bij de artsen ook een stuk rust is ontstaan. Iedereen weet waar men aan toe is. 

Ook hebben de artsen nu meer tijd over, meer tijd om zich bezig te houden met de patiënt in plaats van met de administratie eromheen.  

Samen staan we sterk als een team, en komen we door deze periode heen. 

Ik ben er erg trots op dat ik hier mag werken en mijn diensten mag leveren.

Dat ik mag ondersteunen in deze crisissituatie zodat er structuur ontstaat en alles efficiënt verloopt. 

Project secretaresse

Naast virtual assistant ben ik ook interim project secretaresse. 

Ik zit al 15 jaar in het vak als projectsecretaresse. Hier heb ik bij een aantal organisaties de ondersteunende dienstverlening gedaan.  

Als secretaresse ben je erg dienstverlenend en doe je veel verschillende taken op een dag. Die afwisseling qua taken vind ik erg leuk. Daarnaast houd ik ervan om zaken die nog niet goed lopen te structureren zodat dit efficiënter verloopt. Efficiency en de kosten zo laag mogelijk houden is mijn streven! 

Nu heb ik gemerkt dat op de dagen dat ik thuis aan het werk was, ik veel efficiënter kon werken dan wanneer ik op kantoor aanwezig was. Thuis werd ik niet elke keer gestoord voor ad-hoc zaken die ook een dag later nog opgepakt konden worden.

Ik heb niet elke keer tijd genomen om met een collega bij te kletsen bij het koffieautomaat ( want thuis kom je je collega’s niet tegen) . Hierdoor merkte ik dat ik veel meer werk gedaan kreeg binnen een bepaalde tijd. Was er echt iets dringends dan kon men mij skypen of bellen en kon ik alsnog de betreffende taak oppakken.  

Dit is wat ik wilde! Meer thuiswerken en een betere balans tussen gefocust werken en ad-hoc taken. En daarnaast meer balans tussen werk en privé.   

Maar zo houd je toch geen contact meer met het bedrijf? 

Jazeker wel!

We houden contact via de mail, videobellen of de telefoon. Is het een project waarbij ik ook een aantal dagen op kantoor nodig ben dan is dat ook mogelijk.

Ik heb gemerkt dat vooral bij het opstarten van een project het belangrijk is dat ik op de werkplek aanwezig ben. Dit om zo iedereen te leren kennen, de lijntjes uit te leggen en de goede kanalen te vinden. Op het moment dat alles is gestroomlijnd kan ik alle taken vanuit huis oppakken en in de gaten houden.

Een win-win situatie!  

De voordelen van een virtual assistant

Een virtual assistant is een personal assistant op afstand. Wanneer jij een getalenteerde virtual assistant inhuurt, dan kun jij je beter focussen op de core business. Ondertussen voert jouw eigen virtual assistant alle andere zaken op hoog niveau uit.

Mailbeheer, social media, agendabeheer, organisatie en administratie zijn voorbeelden van zaken die veel ruimte in je agenda innemen. Deze tijd kun je beter besteden aan je kernactiviteiten. Een virtual assistant zorgt ervoor dat jij weer kunt doen waar je écht goed in bent.

Maar waarom zou je een virtual assistant inhuren? Je hebt tot nu toe toch alles zelf gedaan? Ik kan je vertellen : er zijn tientallen redenen te noemen om een virtual assistant in te schakelen voor je business. De lijst met voordelen is eindeloos!  

Jij kan je focussen op je kernactiviteiten.

Het zijn de kernactiviteiten die jouw bedrijf succesvol maken. Dat is waar jij het als ondernemer voor doet. Helaas vragen andere activiteiten steeds meer aandacht, waardoor de kernactiviteiten niet meer de focus krijgen die zij wel nodig hebben. Een virtual assistant houd zich bezig met die taken, zodat jij je weer kunt focussen op je kernactiviteiten.

Je ervaart minder werkdruk.

Hoeveel tijd ben jij op dit moment kwijt aan onder meer mailbeheer, agendabeheer, gegevensinvoer, administratie, secretariële zaken, organisatie, social media, databasebeheer en CRM? Deze taken nemen ruimte in die je niet kunt besteden aan je core business, maar juist daar moet wel veel aandacht naar uit gaan. De werkdruk wordt hierdoor groter. Door deze taken over te dragen aan een ervaren virtual assistant krijg je meer gedaan, en kan jij je meer focussen op je core business.

Er wordt meer werk gedaan in minder tijd.

Door een getalenteerde virtual assistant in te schakelen wordt er meer werk gedaan in minder tijd. Een virtual assistent werkt namelijk geheel zelfstandig, terwijl jij ook gewoon aan het werk bent. Dit betekent dat taken, die je normaal gesproken zelf zou moeten doen, door de virtuele assistent worden afgerond terwijl jij je op andere werkzaamheden focust. Doordat de virtual assistant gespecialiseerd is in haar werk kan zij datgene waar jij normaal 3 uur mee bezig bent in anderhalf uur al af hebben. In de praktijk kan er dus twee keer zo veel werk worden verricht in dezelfde tijd.

Een virtual assistant is flexibel en vormt zich naar jouw bedrijf

Virtuele assistenten zijn professionals in plannen. Ook zijn zij erg flexibel omdat ze goed weten met ad-hoc zaken om te gaan. Een ervaren virtual assistant kan zijn of haar flexibele werkschema aanpassen aan jouw behoeften. Dit maakt dat de virtuele assistant voor jou wérkt, altijd en overal.

Met een virtual assistant kan je bedrijf groeien.

Om een onderneming naar een volgend niveau te kunnen brengen is samenwerking nodig met iemand die zich volledig inzet voor jouw bedrijf. Een virtual assistant is iemand die met je meedenkt, die nieuwe inzichten aandraagt en die begrijpt wat het bedrijf nodig heeft. Daarnaast kun jij diverse taken aan je online assistent uitbesteden, waardoor je je beter kunt focussen op de core business. Hierdoor vergroot je de mogelijkheden tot groei enorm.

Geen bijkomende kosten

Een virtual assistant heeft zelf alles in huis wat nodig is om de taken uit te voeren. Ze heeft een eigen werkplek, eigen communicatiemiddelen en programma’s. Zelfs de koppen koffie hoef je niet te vergoeden. Het enige waar jij voor betaalt is de service van de virtual assistant. Je hoeft er verder niets voor aan te schaffen. Hierdoor houdt je de bijkomende kosten lager dan wanneer je een interne personal assistant aanneemt.

Het maakt niet uit waar je werkt

Er zijn totaal geen geografische beperkingen wanneer je een virtual assistant inschakelt. Alles gebeurt immers online. Je hebt steeds online toegang tot alle kennis, alle ervaring en alle talenten van jouw virtuele assistent. Het is een (meer dan) volwaardig lid van het team, maar dan op afstand!

Je kan je online zichtbaarheid verbeteren

In deze tijd is het voor bedrijven heel belangrijk om online vindbaar en zichtbaar te zijn. Social media spelen hierin een grote rol. Deze sociale netwerken vragen veel aandacht. Het gaat niet alleen om het plaatsen van posts en updates, maar ook om het bijhouden van comments en privéberichten. Ook dit kan een virtual assistant overnemen, zodat er goed wordt gewerkt aan je online vindbaarheid en zichtbaarheid.

 Je hebt geen kosten voor een personal assistant

Een PA, personal assistant, die in jouw kantoor werkt en op jouw loonlijst staat brengt meer kosten met zich mee dan enkel het salaris. Denk bijvoorbeeld aan doorbetaling bij ziekte of vakantiedagen en pensioen. Uiteindelijk betaal je nog aardig wat kosten voor een personeelslid. Deze kosten heb je niet als je een virtual assistant inschakelt. Je betaalt enkel voor het werk dat jouw virtuele assistent voor je doet.

Ben jij ook veel tijd kwijt aan werkzaamheden die eigenlijk niks te maken hebben met je core business? Zonde, want het staat je zakelijke groei in de weg. Ik kan je helpen om weer meer tijd in je agenda te creëren voor je kernactiviteiten. Neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Meer balans tussen je bedrijf en privé

Balans lijkt soms moeilijk te vinden wanneer je een eigen bedrijf hebt en ook nog een sociaal privéleven ernaast wilt hebben. Ben je de hele dag bezig met je bedrijf en slaap je er slecht door? Ben je vaak moe en heb je geen zin meer om nog andere dingen te doen? Dan kan dit invloed krijgen op jouw privéleven. Hieronder wat tips om meer balans te vinden.

Waarom is die balans belangrijk?

Een vraag die veel opduikt als het gaat om balans, luidt: Werk je om te leven of leef je om te werken? Hoewel het belangrijk is dat je plezier hebt in wat je doet, is er meer in het leven dan alleen maar werken. Bovendien is het ook niet goed voor je. Wanneer je te vaak en te lang doorwerkt, kun je oververmoeid raken. Dat kan leiden tot fouten of ongelukken. Je kan jezelf ook de vraag stellen: wanneer is het genoeg? Met je eigen bedrijf is je werk nooit af. Het is belangrijk dat je voor jezelf bepaalt hoeveel je aankunt en wanneer je toe bent aan een onderbreking van jouw werkzaamheden.

Maak een weekplanning

Na een week lang werken, heb je vaak geen zin om in het weekend nog eens het complete huishouden te moeten doen. Plan doordeweeks naast je werkzaamheden een aantal klussen in die in huis gedaan moeten worden en zet dit ook in je agendaplanning. Door dit te verspreiden over de week, heb je niet veel tijd nodig en houd je in het weekend meer tijd over om de dingen te doen die jij graag wilt doen.

Maak tijd vrij voor ontspanning

Na hard werken is het tijd om te ontspannen. Om dit voor elkaar te krijgen, wil je je geen zorgen hoeven te maken over niet-afgeronde werkzaamheden. Plan een aantal taken per dag in die je ook die dag kan afronden. Of als je het niet kan afronden plan je de rest voor de volgende dag in zodat je niet in de avond nog gaat zitten malen. Zo heb je in de avond echt tijd en ruimte om je hoofd leeg te maken en te ontspannen.

Breng tijd door met familie en vrienden

Geniet van de mensen om je heen. Bezoek aan familie of vrienden schiet er snel bij in als je het druk hebt. Voor je het weet zijn er weer weken of maanden voorbij gevlogen, waarin je hen niet hebt gezien of gesproken. Spreek daarom in ieder geval één keer per week met iemand af. Dit zorgt ervoor dat je met iemand anders bezig kunt zijn, waardoor je aandacht wordt verlegd naar een ander onderwerp.

Baken je grenzen goed af

Het is verleidelijk om in de avond nog snel even je werkmail te checken. Voor je het weet ben je een uur verder en zit je weer in de werkmodus. Spreek daarom met jezelf goed af wanneer je tijd maakt voor je bedrijf en wanneer je tijd maakt voor jezelf. Je hebt immers ook tijd nodig om op te laden en even je hoofd vrij te maken zodat je de volgende dag weer met nieuwe energie aan je bedrijf kan werken.

Sta eerder op

Om te voorkomen dat je al gestrest met de dag begint, kan je eerder opstaan om zo rustig met je dag te starten. Zo voel je je de rest van de dag minder gehaast.

Merk je dat je ondanks de bovenstaande tips nog steeds tijd tekort hebt?

Dan is het tijd om taken te delegeren.

Neem contact met mij op, dan kunnen we samen kijken waar ik jou mee kan helpen.

5 tips om efficiënter te werken

Een powernap doen, een fijn boek lezen, je favoriete sport beoefenen of een gezellig avondje samen met je familie. Wie wil dat nou niet?

Wanneer we efficiënter werken hebben we meer tijd over voor leuke dingen. En laat balans nou het key-word zijn om goed te kunnen functioneren.

Wil jij ook graag meer tijd overhouden voor dingen die je leuk vind en waar je energie van krijgt? Deze 5 praktische tips kun je meteen in de praktijk brengen.

Niet uitstellen

Heb je geen zin in die ene taak? Doe deze dan als eerste. Op die manier blijft de taak niet ‘zeuren in je achterhoofd’ en kan je je daarna volledig storten op de andere taken die je voor vandaag hebt ingepland.

Ook zal je merken dat je een fijn gevoel krijgt als je die ene vervelende taak hebt afgerond waardoor je meer energie krijgt om verder te gaan met je andere werkzaamheden.

Gebruik een timer

Je bent begonnen met je e-mailbox te checken en voor je het weet is het al lunchtijd. Zo ben je alweer een halve dag kwijt aan bijzaken die niet rechtstreeks inkomen genereren voor je bedrijf.

Om niet weg te dwalen in een taak kan je een timer gebruiken. Plan een uur in om je belangrijkste e-mails te beantwoorden, e-mails te archiveren en in de juiste mappen te zetten en ga daarna verder met een andere taak. Hierdoor blijf je baas over jouw tijd en jouw planning.

Geef toe aan die baaldag

We zijn allemaal mensen en geen machines. Soms heb je er een dag tussen zitten waarbij alles tegenzit, je je niet goed kan concentreren en je niet weet waar je moet beginnen. Accepteer dat vandaag niet je beste dag is en wees lief voor jezelf.

Neem even tijd voor een kop koffie of thee om je gedachten en gevoelens op de rit te krijgen en wandel een blokje om. Je zult zien dat je je daarna een stuk beter voelt. Werk de rest van de dag alleen aan de taken die belangrijk en urgent zijn en schuif andere taken door naar de volgende dag.

Beloon jezelf

Het werkt heel motiverend om jezelf een doel te stellen en hieraan een beloning te koppelen. Zo heb je iets om naar uit te kijken. Ook geeft dit je weer meer energie en focus waardoor je sneller met je taak klaar bent.

Besteed taken uit

In ons enthousiasme kunnen we snel  “ja” zeggen tegen een project terwijl we er eigenlijk geen tijd voor hebben. Je begint aan een taak maar je hele agenda zit al vol en je merkt dat je tot laat in de avond bezig bent met je werk. Dit is het moment dat je beseft dat je wellicht teveel werk op je hebt genomen.

Blijf niet aanmodderen. ( Dit werkt namelijk averechts waardoor je prestaties eronder gaan lijden, je je meer en meer gestrest voelt en je hierdoor minder productief bent. ) Maar erken dat je teveel werk hebt liggen en kijk of je deze taken kan uitbesteden.

Een virtual assistant kan dan veel voor je betekenen omdat je volledig onder controle hebt welke taken je wilt uitbesteden en voor hoeveel uur je iemand wilt inhuren. Zo zorg je voor een agenda die aansluit bij je persoonlijke leven en heb je meer tijd over voor die powernap, dat goed boek of je favoriete sport.

Wil je meer informatie over de diensten van een virtual assisant? Neem contact met mij op.

Wat doet een virtual assistant?

Een Virtual Assistant ondersteunt ondernemers bij het uitvoeren van diverse werkzaamheden. Dit gebeurt op afstand met verschillende online tools. Een Virtual Assistant werkt voornamelijk vanuit huis of haar eigen kantoor. Hierdoor heeft de ondernemer geen omkijken naar een werkplek. Een van de grote pluspunten van een VA.

Een Virtual Assistant is zelf ook ondernemer en weet daardoor goed wat er allemaal bij komt kijken als je een eigen bedrijf hebt. Hierdoor is zij ook een goede sparringpartner en kan je samen met de VA bekijken hoe je de zaken binnen je bedrijf het beste kan regelen.

Vaak heeft een Virtual Assistant een expertise, zoals secretariële ondersteuning, financiële administratie of social media management.

Maar kan je zo wel goed samenwerken?

Jazeker! Verschillende online tools zorgen ervoor dat je ook op afstand goed kan samenwerken. Je kan online via zoom vergaderen waarbij je de ander kan zien en ook je scherm kan delen, documenten kan delen via de cloud of samen in een crm programma aan de slag kan.

Een Virtual Assistant kan je helpen met allerlei zaken die geen betrekking hebben op jouw expertise maar die wel gedaan moeten worden om jouw bedrijf draaiende te houden.

Dit zijn alle taken op secretarieel gebied zoals agendabeheer, mailbeheer en het versturen van offertes. Ook kan de Virtual Assistant je ondersteunen op organisatorisch gebied zoals het stroomlijnen van de administratie, het beheren van de social media kanalen, het inplannen van content en het maken van content voor jouw blogs en nieuwsbrieven.

Wil je een training organiseren? Een VA kan je helpen met het vinden van een geschikte locatie, de voorbereidingen en de communicatie met de cursisten.

In principe kan je alle werkzaamheden waar jezelf geen tijd voor hebt of waar je niet goed in bent delegeren aan een Virtual Assistant.

De voordelen van een Virtual Assistant.

Een Virtual Assistant werkt vanuit huis of haar eigen kantoor. Hierdoor heb jij geen omkijken naar de kosten voor een werkplek. Ook is een VA erg flexibel.

Zelfstandig ondernemers hebben over het algemeen structureel onvoldoende werk om iemand in dienst te nemen. Een VA huur je al in voor enkele uren per maand of voor een korte klus en je zit vervolgens nergens aan vast.

Je betaald de VA alleen voor de uren dat ze daadwerkelijk aan het werk is. Waar men op kantoor vaak nog wel bezig is met randzaken als koffiedrinken, en even bijkletsen met een collega betaal je de VA alleen voor de uren dat ze echt aan de taken besteed.

Een Virtual Assistant is eigenlijk een flexibele medewerker op afstand waar je mee kan sparren en die jou ondersteunt bij diverse werkzaamheden binnen je bedrijf.

Zo kan jij je focussen op de belangrijke taken binnen jouw bedrijf en hoef je je niet meer druk te maken om de randzaken.

 

5 tips voor het inhuren van een virtual assistant

Wil je een VA inhuren voor je bedrijf? Zorg ervoor dat je de onderstaande zaken alvast duidelijk hebt voor jezelf.

De werkzaamheden.

Bepaal van tevoren de werkzaamheden. Welke werkzaamheden stel jij het vaakst uit? Dit zijn de werkzaamheden die jou de meeste energie kosten. Als je deze werkzaamheden uitbesteed dan heb je zelf meer tijd en energie over om je met andere zaken binnen jouw bedrijf bezig te houden.

Budget

Bepaal van tevoren je budget. Hoeveel geld kan en wil je besteden aan een virtual assistant?

Het aantal uren

En ook erg belangrijk. Bepaal van tevoren het aantal uren. Een virtual assistant werkt meestal met abonnementen. Dit is een vast pakket aan uren dat je binnen een maand gebruikt. Ook kan je losse uren afnemen. Bijvoorbeeld als je een tijdelijk project hebt waarbij de uren niet vast staan.

Type VA

Bepaal van tevoren het type virtual assistant waar je mee wilt werken. Wat zoek jij in een virtual assistant? Iemand die heel precies is? Die snel werkt? Iemand die overzicht kan maken in jouw chaos of iemand die strikt jouw opdrachten opvolgt? Zoek je een volger of een leider? Iemand die meedenkt of iemand die jou ook kan adviseren? Bedenk dus van tevoren wat je zoekt. Zo kan je sneller een goede match vinden.

Lange termijn of korte opdracht

Zoek je daarnaast een dedicated virtual assistant waar je op kan bouwen en voor een lange termijn een samenwerking mee kan aangaan? Dit werkt heel goed als je zelf niet georganiseerd bent en iemand nodig hebt die je veel werk uit handen neemt en structuur aanbrengt binnen jouw bedrijf.

Het kan ook zijn dat je liever een virtual assistant on-demand hebt. Bijvoorbeeld als je grote projecten hebt met specifieke werkzaamheden waarbij je voor een bepaalde taak een virtual assistant nodig hebt.

Zoals je ziet gaat er veel onderzoek aan vooraf voordat je op zoek kan gaan naar jouw virtual assistant. Hoe meer zaken je van tevoren duidelijk hebt. Hoe makkelijker het proces erna gaat.

Een ding is zeker. Op het moment dat jij de juiste match hebt gevonden zal je meer rust en balans krijgen binnen jouw bedrijf en dat is al het voorwerk meer dan waard.