De voordelen van een virtual assistant

Een virtual assistant is een personal assistant op afstand. Wanneer jij een getalenteerde virtual assistant inhuurt, dan kun jij je beter focussen op de core business. Ondertussen voert jouw eigen virtual assistant alle andere zaken op hoog niveau uit.

Mailbeheer, social media, agendabeheer, organisatie en administratie zijn voorbeelden van zaken die veel ruimte in je agenda innemen. Deze tijd kun je beter besteden aan je kernactiviteiten. Een virtual assistant zorgt ervoor dat jij weer kunt doen waar je écht goed in bent.

Maar waarom zou je een virtual assistant inhuren? Je hebt tot nu toe toch alles zelf gedaan? Ik kan je vertellen : er zijn tientallen redenen te noemen om een virtual assistant in te schakelen voor je business. De lijst met voordelen is eindeloos!  

Jij kan je focussen op je kernactiviteiten.

Het zijn de kernactiviteiten die jouw bedrijf succesvol maken. Dat is waar jij het als ondernemer voor doet. Helaas vragen andere activiteiten steeds meer aandacht, waardoor de kernactiviteiten niet meer de focus krijgen die zij wel nodig hebben. Een virtual assistant houd zich bezig met die taken, zodat jij je weer kunt focussen op je kernactiviteiten.

Je ervaart minder werkdruk.

Hoeveel tijd ben jij op dit moment kwijt aan onder meer mailbeheer, agendabeheer, gegevensinvoer, administratie, secretariële zaken, organisatie, social media, databasebeheer en CRM? Deze taken nemen ruimte in die je niet kunt besteden aan je core business, maar juist daar moet wel veel aandacht naar uit gaan. De werkdruk wordt hierdoor groter. Door deze taken over te dragen aan een ervaren virtual assistant krijg je meer gedaan, en kan jij je meer focussen op je core business.

Er wordt meer werk gedaan in minder tijd.

Door een getalenteerde virtual assistant in te schakelen wordt er meer werk gedaan in minder tijd. Een virtual assistent werkt namelijk geheel zelfstandig, terwijl jij ook gewoon aan het werk bent. Dit betekent dat taken, die je normaal gesproken zelf zou moeten doen, door de virtuele assistent worden afgerond terwijl jij je op andere werkzaamheden focust. Doordat de virtual assistant gespecialiseerd is in haar werk kan zij datgene waar jij normaal 3 uur mee bezig bent in anderhalf uur al af hebben. In de praktijk kan er dus twee keer zo veel werk worden verricht in dezelfde tijd.

Een virtual assistant is flexibel en vormt zich naar jouw bedrijf

Virtuele assistenten zijn professionals in plannen. Ook zijn zij erg flexibel omdat ze goed weten met ad-hoc zaken om te gaan. Een ervaren virtual assistant kan zijn of haar flexibele werkschema aanpassen aan jouw behoeften. Dit maakt dat de virtuele assistant voor jou wérkt, altijd en overal.

Met een virtual assistant kan je bedrijf groeien.

Om een onderneming naar een volgend niveau te kunnen brengen is samenwerking nodig met iemand die zich volledig inzet voor jouw bedrijf. Een virtual assistant is iemand die met je meedenkt, die nieuwe inzichten aandraagt en die begrijpt wat het bedrijf nodig heeft. Daarnaast kun jij diverse taken aan je online assistent uitbesteden, waardoor je je beter kunt focussen op de core business. Hierdoor vergroot je de mogelijkheden tot groei enorm.

Geen bijkomende kosten

Een virtual assistant heeft zelf alles in huis wat nodig is om de taken uit te voeren. Ze heeft een eigen werkplek, eigen communicatiemiddelen en programma’s. Zelfs de koppen koffie hoef je niet te vergoeden. Het enige waar jij voor betaalt is de service van de virtual assistant. Je hoeft er verder niets voor aan te schaffen. Hierdoor houdt je de bijkomende kosten lager dan wanneer je een interne personal assistant aanneemt.

Het maakt niet uit waar je werkt

Er zijn totaal geen geografische beperkingen wanneer je een virtual assistant inschakelt. Alles gebeurt immers online. Je hebt steeds online toegang tot alle kennis, alle ervaring en alle talenten van jouw virtuele assistent. Het is een (meer dan) volwaardig lid van het team, maar dan op afstand!

Je kan je online zichtbaarheid verbeteren

In deze tijd is het voor bedrijven heel belangrijk om online vindbaar en zichtbaar te zijn. Social media spelen hierin een grote rol. Deze sociale netwerken vragen veel aandacht. Het gaat niet alleen om het plaatsen van posts en updates, maar ook om het bijhouden van comments en privéberichten. Ook dit kan een virtual assistant overnemen, zodat er goed wordt gewerkt aan je online vindbaarheid en zichtbaarheid.

 Je hebt geen kosten voor een personal assistant

Een PA, personal assistant, die in jouw kantoor werkt en op jouw loonlijst staat brengt meer kosten met zich mee dan enkel het salaris. Denk bijvoorbeeld aan doorbetaling bij ziekte of vakantiedagen en pensioen. Uiteindelijk betaal je nog aardig wat kosten voor een personeelslid. Deze kosten heb je niet als je een virtual assistant inschakelt. Je betaalt enkel voor het werk dat jouw virtuele assistent voor je doet.

Ben jij ook veel tijd kwijt aan werkzaamheden die eigenlijk niks te maken hebben met je core business? Zonde, want het staat je zakelijke groei in de weg. Ik kan je helpen om weer meer tijd in je agenda te creëren voor je kernactiviteiten. Neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *