Interim medisch secretaresse

Sinds twee maanden werk ik als interim medisch secretaresse bij het COVID-Huis van Meriant. 

Het COVID-huis is op 24 maart 2020 geopend door Meriant. Patiënten die niet (meer) in het ziekenhuis hoeven te liggen maar te ziek zijn om naar huis te gaan worden tijdelijk opgenomen in het COVID-Huis. In eerste instantie regelden de artsen alles samen met de zorg coördinatoren en de mensen in de zorg.  

Door de toenemende drukte van de tweede golf is besloten dat er toch administratieve ondersteuning nodig was om op die manier de artsen wat meer de ontlasten.  

Daar kwam ik dus goed van te pas!  

Als zzp’er met medische achtergrondkennis kon ik mijn expertise mooi inzetten in dit speciale project. (Ja, voor mij was het ook zeker even spannend. Ik wist ook niet precies wat ik kon verwachten van een COVID-huis.)  

Maar al die gezonde spanning was nergens voor nodig. Op het moment dat ik binnen stapte voelde het als een warm bad. Ik merkte dat er veel saamhorigheid was en het team staat er ook als een team. De verzorging, verpleging en de artsen doen samen hun uiterste best om alles zo goed mogelijk voor de patiënt te regelen. Met een top manager als Eileen kan dat ook niet anders. Er is veel ruimte voor feedback, en er wordt tijd genomen om werkstromen te analyseren en op elkaar af te stemmen. (Echt een pluspunt want we werken toch met crisissituaties.)  

Er werken veel verschillende artsen op het COVID-Huis. Ik merkte al snel dat een vast en duidelijk ondersteuningspunt voor de artsen heel fijn zou zijn. Ik heb een aantal werkstromen opgezet om de opnames en de ontslagen zo gestroomlijnd mogelijk te laten verlopen. 

Nu na een aantal weken merk ik dat alles goed verloopt. De artsen hebben hun administratieve taken gedelegeerd en ik merk dat er nu bij de artsen ook een stuk rust is ontstaan. Iedereen weet waar men aan toe is. 

Ook hebben de artsen nu meer tijd over, meer tijd om zich bezig te houden met de patiënt in plaats van met de administratie eromheen.  

Samen staan we sterk als een team, en komen we door deze periode heen. 

Ik ben er erg trots op dat ik hier mag werken en mijn diensten mag leveren.

Dat ik mag ondersteunen in deze crisissituatie zodat er structuur ontstaat en alles efficiënt verloopt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *