Wat doet een virtual assistant?

Een Virtual Assistant ondersteunt ondernemers bij het uitvoeren van diverse werkzaamheden. Dit gebeurt op afstand met verschillende online tools. Een Virtual Assistant werkt voornamelijk vanuit huis of haar eigen kantoor. Hierdoor heeft de ondernemer geen omkijken naar een werkplek. Een van de grote pluspunten van een VA.

Een Virtual Assistant is zelf ook ondernemer en weet daardoor goed wat er allemaal bij komt kijken als je een eigen bedrijf hebt. Hierdoor is zij ook een goede sparringpartner en kan je samen met de VA bekijken hoe je de zaken binnen je bedrijf het beste kan regelen.

Vaak heeft een Virtual Assistant een expertise, zoals secretariële ondersteuning, financiële administratie of social media management.

Maar kan je zo wel goed samenwerken?

Jazeker! Verschillende online tools zorgen ervoor dat je ook op afstand goed kan samenwerken. Je kan online via zoom vergaderen waarbij je de ander kan zien en ook je scherm kan delen, documenten kan delen via de cloud of samen in een crm programma aan de slag kan.

Een Virtual Assistant kan je helpen met allerlei zaken die geen betrekking hebben op jouw expertise maar die wel gedaan moeten worden om jouw bedrijf draaiende te houden.

Dit zijn alle taken op secretarieel gebied zoals agendabeheer, mailbeheer en het versturen van offertes. Ook kan de Virtual Assistant je ondersteunen op organisatorisch gebied zoals het stroomlijnen van de administratie, het beheren van de social media kanalen, het inplannen van content en het maken van content voor jouw blogs en nieuwsbrieven.

Wil je een training organiseren? Een VA kan je helpen met het vinden van een geschikte locatie, de voorbereidingen en de communicatie met de cursisten.

In principe kan je alle werkzaamheden waar jezelf geen tijd voor hebt of waar je niet goed in bent delegeren aan een Virtual Assistant.

De voordelen van een Virtual Assistant.

Een Virtual Assistant werkt vanuit huis of haar eigen kantoor. Hierdoor heb jij geen omkijken naar de kosten voor een werkplek. Ook is een VA erg flexibel.

Zelfstandig ondernemers hebben over het algemeen structureel onvoldoende werk om iemand in dienst te nemen. Een VA huur je al in voor enkele uren per maand of voor een korte klus en je zit vervolgens nergens aan vast.

Je betaald de VA alleen voor de uren dat ze daadwerkelijk aan het werk is. Waar men op kantoor vaak nog wel bezig is met randzaken als koffiedrinken, en even bijkletsen met een collega betaal je de VA alleen voor de uren dat ze echt aan de taken besteed.

Een Virtual Assistant is eigenlijk een flexibele medewerker op afstand waar je mee kan sparren en die jou ondersteunt bij diverse werkzaamheden binnen je bedrijf.

Zo kan jij je focussen op de belangrijke taken binnen jouw bedrijf en hoef je je niet meer druk te maken om de randzaken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *